Operatie onfortuinlijke Strootman succesvol verlopen

1 september 2015, 15:27

De operatie die Kevin Strootman dinsdag onderging is goed verlopen. Dat laat AS Roma, de werkgever van de Nederlandse middenvelder, weten via de officiële kanalen. Strootman is geopereerd aan zijn voorste kruisband, een ingreep waar normaliter een herstelperiode van zes tot negen maanden voor staat.

Of een dergelijke herstelperiode nu ook geldt voor Strootman, laat zowel de club als de speler in het midden. Het is de derde operatie van de voormalig Oranje-aanvoerder binnen anderhalf jaar, aan dezelfde knie. Om die reden bestaat zelfs de kans dat het allemaal nog wat langer duurt voordat het gewricht weer helemaal op orde is. In een statement op de clubsite rept Roma met geen woord over de duur van het revalidatietraject, het laat alleen weten dat de ingreep succesvol verlopen is en dat de speler 'zijn programma voort kan zetten'.

Strootman maakte dinsdagochtend zelf via Twitter bekend dat hij weer onder het mes ging. "Helaas kan ik wegens een gebrek aan kracht in mijn been niet op het hoogste niveau komen. De afgelopen weken is er met veel medische experts overlegd over de situatie en is mij geadviseerd om weer een operatie te ondergaan. Dat gebeurt dinsdagochtend. Er moet een reconstructie van de bestaande voorste kruisband plaatsvinden, zodat ik in de toekomst minder problemen krijg met mijn knie en mijn kracht weer kan terugvinden", schreef hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen