Van Dijk tekent voor vijf jaar: "Dit is de juiste stap"

1 september 2015, 15:51

Na twee seizoenen bij Celtic maakt Virgil van Dijk de overstap naar de Engelse Premier League. De centrale verdediger zette dinsdag, op de laatste dag van de transferperiode in Engeland, zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen bij Southampton. Hij is bijzonder blij met zijn transfer, laat hij weten.

"Voor mij was het een eenvoudige beslissing om voor deze club te kiezen", zegt de oud-speler van FC Groningen en Willem II. "Southampton is erg ambitieus en heeft goed gepresteerd in de afgelopen jaren. Dit is voor mij de juiste stap in mijn carrière, ik ben heel blij om hier te zijn. Dat ik de kans krijg om in de Premier League te spelen is ongelooflijk, ik ga ervan genieten. Ik heb er zin in en hoop me snel te kunnen aanpassen."

Volgens Les Reed, 'Executive Director of Football' van Southampton, stond Van Dijk al lange tijd op het verlanglijstje van zijn club. "We zijn blij dat we hem eindelijk, na lange onderhandelingen, naar de club hebben kunnen halen. Virgil stond al een tijdje in ons systeem en ook voorgaande transferperiodes hebben we de mogelijkheid bekeken om hem binnen te halen en toen we daarvoor deze zomer de kans kregen, wilden we die grijpen. De prestaties in de Champions League hadden invloed op het moment waarop hij beschikbaar was, dus we hebben afgewacht. Virgil is een jonge speler met veel ervaring en een mooie toekomst voor zich."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen