RKC 'casht' voor Van Dijk: "Het waren 13 mooie dagen, haha"

1 september 2015, 16:12

FC Groningen kan naar verluidt een bedrag van anderhalf miljoen euro tegemoet zien, Willem II zo'n vier ton. Daarnaast pikt nog een andere club uit het Nederlandse betaald voetbal een graantje mee van de transfer van Virgil van Dijk naar Southampton, namelijk RKC Waalwijk. Maar rijk wordt de club er niet van.

Dat RKC meedeelt in de totale transfersom, die in dit geval een slordige zestien miljoen euro bedraagt, komt omdat Van Dijk speelde in de gezamenlijke jeugdopleiding met Willem II. "Van elke transfer die een speler maakt die die deel heeft uitgemaakt van de gezamenlijke jeugdopleiding krijgen Willem II en RKC een bepaald deel. Voor een jongen die oorspronkelijk uit de Willem II-opleiding kwam, zoals Virgil van Dijk, geldt dat tweederde van de opleidingsvergoeding naar Willem II gaat en eenderde naar RKC", zegt RKC-directeur Remco Oversier in het Brabants Dagblad. "Maar ik heb het nog even opgezocht: Virgil heeft precies 13 dagen in die gezamenlijke jeugdopleiding gespeeld. Daarna ging hij voor de beloften van Willem II voetballen en dan geldt die verdeling niet meer. Wij hebben dus maar recht op een heel klein deeltje van het geld dat naar Tilburg gaat."

"Toen Virgil van FC Groningen naar Celtic werd getransfereerd, ontvingen wij uiteindelijk 250 euro!", weet de RKC-directeur. "Nou is dit wel een transfer waarmee veel meer geld gemoeid is, maar dan nog zal er voor ons niet veel meer dan 1500 euro overblijven. Leuk, maar niet meer dan dat. Het waren 13 mooie dagen, haha."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen