Overenthousiaste Heracles-fan komt eraf met waarschuwing

1 september 2015, 16:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Heracles-supporter die op bovenstaande foto om de nek van Wout Weghorst hangt, kan opgelucht ademhalen. Volgens de huisregels van de club zou hij een stadionverbod van vijf jaar moeten krijgen, maar hij komt eraf met een 'forse waarschuwing'. Dat meldt de ploeg uit Almelo via de officiële website.

Na het doelpunt van Weghorst in de derby tegen FC Twente, de beslissende 2-0, klom de betreffende supporter uit pure euforie het veld op en besprong hij de doelpuntenmaker. Het leverde deze fantastische foto op en omdat Heracles ook wel in de gaten had dat de man geen kwaad in de zin had, toonde het clementie. "Het betreden van het veld is te allen tijde absoluut ontoelaatbaar. De supporter is gistermiddag door de club in een onderling gesprek fors gewaarschuwd voor zijn gedrag. De club heeft besloten om deze persoon niet voor te dragen aan de Gedragscommissie. De voorzitter van de Gedragscommissie heeft hiermee ingestemd. Heracles Almelo grijpt dit incident aan om te benadrukken dat dergelijk gedrag alle gedragsnormen overschrijdt", aldus de huidige nummer twee van de Eredivisie.

De club uit Almelo benadrukt dat deze afwijking van de huisreglementen eenmalig is. "Vanaf heden wordt iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag gestraft volgens de normen die hiervoor staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen