Reading FC huurt Ola John met optie tot koop

Jw
1 september 2015, 21:25

Ola John is dit seizoen te bewonderen in de Championship. Reading huurt het voormalig toptalent van FC Twente voor één seizoen van Benfica en heeft een optie tot koop bedongen. De 23-jarige vleugelflitser was overbodig geworden bij de Portugese topclub. 

John maakte in 2012 met grote verwachtingen de overstap van FC Twente naar Benfica. De buitenspeler kwam in Zuid-Europa echter niet uit de verf. In zijn eerste seizoen maakte John geen enkel competitiedoelpunt in 22 wedstrijden, waarna hij werd verhuurd aan Hamburger SV. Ook daar maakte de Nederlandse international geen onuitwisbare indruk en dus keerde hij terug bij Benfica. 

In het verleden was John dicht bij een huurovergang naar Ajax, maar in 2013 en 2014 blokkeerde Benfica een transfer. Deze zomer was Swansea City concreet voor de aanvaller, maar uiteindelijk heeft Reading dus als enige doorgepakt. 

Swansea-trainer Steve Clarke is tevreden met de 'last-minute transfer'. "John is een aanvaller met veel kracht en explosiviteit. Hij heeft de kwaliteiten om een man te passeren en voorzetten af te leveren in het strafschopgebied. Daarnaast heeft hij ook zelf doelpunten maken. Met John erbij hebben we een voorhoede met veel stootkracht", zegt de oefenmeester op de officiële website, waarop ook een interview met John te vinden is. 

Reading FC heeft overigens geen beste start gemaakt in de Championship. De ploeg staat na vijf wedstrijden nog maar op zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen