Napoli schrijft De Guzman niet in voor Europa League

Jw
1 september 2015, 21:54   Bijgewerkt: 1 september 2015, 22:08

Jonathan de Guzman heeft het verbruid bij de clubleiding van Napoli. De Nederlandse middenvelder had geen trek in een transfer naar AFC Bournemouth, terwijl zijn Italiaanse werkgever van hem af wilde. Napoli heeft de Oranje-international niet opgenomen in de selectie voor de Europa League, waardoor De Guzman definitief op een zijspoor is beland in Zuid-Italië.

De Guzman maakte een jaar geleden na het succesvol verlopen WK met het Nederlands elftal een mooie transfer naar Napoli. 'Heel blij' was de oud-middenvelder van Feyenoord met de overstap. Hoewel De Guzman het niet slecht deed in Napels, mocht hij deze zomer alweer vertrekken. De veertienvoudig international koos Olympique Marseille uit het rijtje van geïnteresseerde clubs, maar een transfer naar de Ligue 1 ketste af. Ook een overgang naar het Sunderland van Dick Advocaat werd niet doorgezet.

Bournemouth, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League, had vlak voor het sluiten van de transfermarkt een akkoord bereikt met Napoli over een verhuur van De Guzman. De Nederlander kwam echter niet opdagen bij de vlucht die voor hem was geboekt. De Italiaanse topclub heeft met de afwezigheid van De Guzman op de Europa League-lijst nog maar eens duidelijk gemaakt de samenwerking niet voort te willen zetten. 

Juan Zuniga is overigens hetzelfde overkomen. Napoli was van plan de Colombiaan te betrekken in een ruildeal met Jonathan Soriano, maar ook die deal ging niet door. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen