Van Marwijk: "Jongens maakten gretige indruk"

Jw
1 september 2015, 22:41

Bert van Marwijk is optimistisch na zijn eerste ervaring als bondscoach van Saoedi-Arabië. De voormalig keuzeheer van Oranje heeft er twee trainingen op zitten met de selectie van het Arabische land en is te spreken over de mentaliteit van zijn spelers. 

"De jongens maakten een gretige indruk op mij in de eerste twee trainingen, maar het is nu nog moeilijk in te schatten wat voor voetbalkwaliteiten deze jongens hebben. Al viel het me nog allemaal niet tegen. Ook wij moeten nog overal aan wennen, maar de mensen hier zijn ontzettend aardig. We zijn hier goed ontvangen", licht Van Marwijk toe tegenover VI.

Van Marwijk is als oefenmeester de hectiek van de Bundesliga of een Wereldkampioenschap gewend, waardoor de gematigde aandacht rondom het nationale team van Saoedi-Arabië als een serene rust moet aanvoelen. "Ik weet niet hoe de belangstelling voor Saoedische begrippen was…", aldus Van Marwijk. "Volgens mij was het relatief rustig. Er waren een stuk of veertig belangstellenden. Maar alle belangrijke tv-stations waren erbij."

Van Marwijk ging onlangs in op een lucratieve aanbieding van Saoedi-Arabië. Samen met zijn Nederlandse staf wacht donderdag al de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oost-Timor. Drie dagen later speelt Saoedi-Arabië tegen Maleisië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen