Engelse clubs spenderen in totaal 1,1 miljard euro

Jw
2 september 2015, 00:18

De clubs uit de Premier League hebben deze zomer een record gevestigd op de transfermarkt. Gezamenlijk spendeerden de clubs ruim 1,1 miljard euro aan de aankoop van spelers. Dat is ruim dertig miljoen euro meer dan vorig jaar. 

Gevoed door de megaopbrengsten uit de verkoop van televisierechten hoeven clubs uit de Premier League niet te letten op een miljoen meer of minder. Manchester City had deze zomer de duurste smaak. De regerend landskampioen smeet 191 miljoen euro over de balk, waarvan ruim tweederde uitging naar de komst van Raheem Sterling en Kevin de Bruyne. 

Stadgenoot Manchester United doet niet veel onder voor de kooplust van de rivaal. Trainer Louis van Gaal investeerde voor 130 miljoen aan nieuwe spelers. De laatste aanwinst, Anthony Martial, is de meestbesproken speler. De pas negentienjarige Franse spits werd dinsdag voor liefst vijftig miljoen overgenomen van AS Monaco. Daar staat tegenover dat Van Gaal voor 63 miljoen afkwam van Angel di Maria. 

Chelsea en Arsenal hielden zich dit jaar in. Pedro werd door Chelsea weliswaar voor dertig miljoen euro overgenomen, maar daar bleef het wat betreft megatransfers bij. Arsenal legde dertien miljoen neer voor Petr Cech. Liverpool deed dan wel weer een paar grote uitgaven. Zo kwam Roberto Firmino over voor 40 miljoen en werd voor Christian Benteke zelfs 50 miljoen betaald. 

Normaal gesproken zijn FC Barcelona en Real Madrid ook goed voor een paar supertransfers, maar eerstgenoemde club kampt met een transferverbod en de andere Spaanse grootmacht kreeg de komst van de gewenste doelman David de Gea op het allerlaatste moment niet rond. Bayern München viel op door Arturo Vidal voor 37 miljoen euro over te nemen van Juventus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen