PSV selecteert 25 spelers voor Champions League

2 september 2015, 15:05

Op 1 september moesten alle deelnemers aan de Champions League hun 25-koppige spelerslijst voor het toernooi inleveren bij de UEFA en uiteraard heeft ook PSV, de enige Nederlandse deelnemer, dit gedaan. De lijst bevat geen verrassende namen, het meest opvallend is wellicht dat de geblesseerde Florian Jozefzoon erbij zit. De aanvaller is momenteel nog herstellende van een zware knieblessure.

De selectie moet, volgens de richtlijnen van de UEFA, minimaal vier spelers bevatten die door PSV zelf zijn opgeleid. Bij PSV zijn dit er vijf: Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Rai Vloet, Jetro Willems en Jeroen Zoet. Het criterium hiervoor is dat de betreffende tussen zijn vijftiende en 21e levensjaar minimaal drie volledige seizoenen bij de betreffende club heeft gespeeld. PSV nam Willems in 2011 over van Sparta. Ook moeten in totaal acht spelers op de lijst staan die in eigen land opgeleid zijn. Aan die voorwaarde voldoet PSV ruim, want naast het eerder genoemde vijftal komen Luuk de Jong, Stijn Schaars, Luciano Narsingh, Remko Pasveer, Adam Maher, Davy Pröpper en Florian Jozefzoon uit de jeugdopleiding van een Nederlandse club.

Voor PSV begint de Champions League op 15 september, thuis tegen Manchester United.

Selectie PSV voor Champions League

Doel; Luuk Koopmans, Remko Pasveer, Jeroen Zoet

Verdediging; Santiago Arias, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Nicolas Isimat-Mirin, Héctor Moreno, Simon Poulsen en Jetro Willems.

Middenveld; Andrés Guardado, Albert Gudmundsson, Jorrit Hendrix, Adam Maher, Davy Pröpper, Stijn Schaars en Rai Vloet.

Aanval; Aleksander Boljevic, Luuk de Jong, Florian Jozefzoon, Nikolai Laursen, Maxime Lestienne, Jürgen Locadia, Luciano Narsingh en Gastón Pereiro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen