Blind verwacht succesvolle inhaalrace: "Goed gevoel"

Ger
2 september 2015, 15:47   Bijgewerkt: 2 september 2015, 17:12

Danny Blind krijgt donderdag zijn vuurdoop als bondscoach van het Nederlands elftal. Met koploper IJsland als tegenstander in de EK-kwalificatiecyclus staat de druk er voor de opvolger van Guus Hiddink direct vol op. De nieuwbakken keuzeheer zegt echter met een gerust hart toe te leven naar het belangrijke duel in Amsterdam.

Met de huidige derde plaats in de groep is Oranje allerminst zeker van directe plaatsing voor het Europese eindtoernooi van 2016. Blind verwacht niettemin dat zijn internationals de opgelopen schade nog gaan repareren, te beginnen in de wedstrijd tegen IJsland. "We zullen vanaf het begin alert moeten zijn", verwijst Blind op de persconferentie naar de diverse snelle tegengoals die Oranje de afgelopen periode incasseerde. "De scherpte is er niet altijd geweest, waardoor we in de huidige situatie zijn terechtgekomen. Maar ik ben niet zenuwachtig, ik heb er een goed gevoel over. Ik ben relaxed."

Blind stelde deze week op de trainingen vast dat de spelers zich graag willen revancheren voor de eerdere nederlaag tegen IJsland. "Ze kunnen niet wachten om aan deze wedstrijd te beginnen. We zullen vanaf de start nadrukkelijk op jacht gaan naar een doelpunt, maar we moeten daarbij ook geduldig zijn. Wellicht hebben we pas laat succes. IJsland beschikt over een gedisciplineerde ploeg. Het is een sterke tegenstander, vooral vanwege de goede organisatie. Hun internationals spelen veelal bij prima Europese clubs, dus ze weten wat er in zo'n wedstrijd kan worden verwacht."

"Als nummer drie hebben ook wij het in deze poule nog altijd in eigen hand om ons direct te plaatsen voor het EK. Dat is geen gemakkelijke klus, maar ik ben positief", aldus Blind, die zijn opstelling voor het kwalificatieduel nog niet wil prijsgeven. "Ik heb er namelijk geen belang bij dat de media het weten, maar als je goed heb opgelet kun je een heel eind komen. Ik heb niet heel geheimzinnig gedaan tijdens de training." De oefenmeester bevestigde wel dat Oranje in een 4-3-3 systeem met de punt naar achteren gaat spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen