Robben waarschuwt: "Moeten onszelf niet voorbij lopen"

Ger
2 september 2015, 16:11   Bijgewerkt: 2 september 2015, 17:12

Met vijf punten achterstand op koploper IJsland in de EK-kwalificatiereeks is het kristalhelder dat Oranje de punten donderdag hard nodig heeft. Arjen Robben, de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal, beseft dat de ploeg daarbij ook in een valkuil kan stappen.

"We moeten wel oppassen dat we niet te enthousiast worden. We willen graag met passie spelen, maar het gevaar is dat we onszelf voorbij lopen", aldus Robben tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met IJsland. "We zullen een hoge snelheid moeten hanteren, zodat we niet met een dubbele of driedubbele dekking te maken krijgen. Het is wel oppassen voor hun counter, dat hebben we ook in de uitwedstrijd kunnen zien. Dan kunnen ze heel gevaarlijk zijn."

"We hebben een goede voorbereiding achter de rug en weten wat er van ons verwacht wordt. We hoeven alleen maar naar de stand in de groep te kijken om te beseffen dat er niet veel mogelijkheden meer zijn om ons te herstellen", weet Robben. "Het gaat niet vanzelf. Ook als nummer drie van de wereld fiets je dus niet zomaar even door een kwalificatiepoule heen."

De vleugelspeler benadrukt dat hij niet veranderd is door zijn aanvoerderschap. "Ik ben nog gewoon dezelfde. Ik ga me niet ineens anders gedragen nu ik de band mag dragen. Ik ben trots op mijn rol, maar ik word er geen ander persoon van." Om daar als kwinkslag aan toe te voegen: "Al heb ik wel de opstelling gemaakt. De trainer was het daar mee eens."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen