Teleurgestelde Arsenal-fans willen tekst en uitleg

2 september 2015, 17:00

De Engelse clubs smeten deze zomer weer met miljoenen euro's op de transfermarkt. Clubs als Manchester City, Manchester United, Liverpool en Chelsea haalden stuk voor stuk één of meer grote spelers aan boord. Arsenal bleef echter een beetje achter. Alleen doelman Petr Cech werd verwelkomd in het Emirates Stadium. Er heerst daarom teleurstelling bij de supporters.

De Arsenal Supporters' Trust (AST) heeft de club gevraagd om zich kritisch over het eigen transferbeleid te buigen. De fans van The Gunners hoopten op mooie transfers, maar kwamen er dus bekaaid vanaf. Onder meer de namen van Karim Benzema en Edinson Cavani werden in verband gebracht met Arsenal, maar het bleef bij de komst van Cech.

"Arsenal staat er financieel goed voor en het is uiteraard zeer teleurstellend dat er maar één speler gehaald is in de transferwindow", zegt de AST in een statement op Twitter. "De club heeft al wel een goed team gebouwd, maar één of twee versterkingen hadden de kans op de eerste titel in elf jaar tijd aanzienlijk vergroot. We willen dat het beschikbare geld geïnvesteerd wordt. Het is een structureel probleem en daar moet kritisch naar gekeken worden."

Vorig jaar haalde Arsenal met Alexis Sánchez een vette vis aan boord. In 2013 werd met Mesut Özil een grote aankoop gepresenteerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen