Straf Utrecht blijft hetzelfde: boete en lege tribune

2 september 2015, 19:42

De straf die FC Utrecht opgelegd kreeg in verband met antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax op 5 april 2015 blijft staan. Dat heeft de commissie van beroep van de KNVB besloten. Dat houdt in dat Utrecht bestraft wordt met een geldboete van 10.000 euro en een lege Bunnikside tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ajax.

In de ogen van de commissie van beroep heeft Utrecht tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax onvoldoende gedaan om tegen de spreekkoren op te treden. Vanaf de Utrechtse tribunes was de volgende tekst te horen: "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS, en samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best."

Utrecht baarde onlangs opzien door een brief te sturen aan de seizoenskaarthouders op de Bunnikside, met daarin de aankondiging dat hen een andere plaats in het stadion aangeboden zou worden tijdens de eerstvolgende FC Utrecht-Ajax. Dat schoot, vooral bij de KNVB, niet echt in het goede keelgat.

"De commissie van beroep vindt het opvallend dat FC Utrecht niet de gelegenheid aangreep om in die brief afstand te nemen van de deelnemers aan de spreekkoren. Ook is de commissie van mening dat FC Utrecht met de boodschap in de brief het effect van de straf deels ondermijnt en het doel en de functie daarvan lijkt te miskennen", zo klinkt het op de KNVB-site.

Utrecht heeft uitgebreid gereageerd op de straf en heeft onder meer laten weten dat het zeer teleurgesteld is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen