Situatie van De Gea baart Spanjaarden veel zorgen

2 september 2015, 20:45   Bijgewerkt: 2 september 2015, 22:31

Spanje-bondscoach Vicente del Bosque maakt zich zorgen over David de Gea. De doelman van Manchester United zag na een ellenlange soap zijn gedroomde transfer naar Real Madrid afketsen en moet nu nog maar zien of hij weer aan keepen toe zal komen op Old Trafford, waar zijn vervanger Sergio Romero een prima seizoensstart kent.

Maakt De Gea niet veel speelminuten, dan kan het wel eens lastig voor hem worden bij de nationale ploeg van Spanje. "Als hij niet keept, dan wordt het zeer moeilijk voor hem", zegt Del Bosque tegen Marca. De Gea staat tot op heden op vijf interlands voor Spanje, waar hij onder meer concurreert met FC Porto-doelman, Real-icoon en 162-voudig international Iker Casillas.

Op een gegeven moment moet De Gea de plek van Casillas overnemen, maar als hij niet keept, dan wordt dat een lastig verhaal. "Ik heb de behoefte om het daar met hem over te hebben. Hij moet professioneel zijn en vooruit kijken. Ik hoop dat hij weer gaat keepen en gelukkig zal zijn."

Juan Mata, ploeggenoot van De Gea bij zowel Spanje als Man United, denkt dat het wel goed komt met de doelman. "Hij is een geweldige keeper, die bij elk team tot zijn recht kan komen. Iedereen zal achter hem staan", aldus de aanvallende middenvelder.

Spanje speelt deze en volgende week tegen Slowakije en Macedonië in de EK-kwalificatiereeks.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen