Vilhena: "Nog niks gehoord, maar we kunnen praten"

3 september 2015, 08:35

Tonny Vilhena weigerde vorig seizoen om zijn contract bij Feyenoord te verlengen en leek de club uit Rotterdam-Zuid deze zomer daarom te gaan verlaten. De twintigjarige middenvelder bleef echter in De Kuip. Feyenoord had al een akkoord bereikt met Sampdoria, maar het talent wilde zijn zieke moeder niet achterlaten. Een contractverlenging van Vilhena bij Feyenoord is mede door deze situatie niet uitgesloten.

De moeder van Vilhena wordt behandeld tegen kanker en daarom wilde de jonge Feyenoorder niet vertrekken. "Mama heeft het nu zwaar. Stel je voor dat ik dan weg zou gaan. Mijn vader heeft altijd gezegd dat hij met mij mee zou gaan. Mijn moeder zou hier dan achterblijven met mijn broertje. Dan zou ze er alleen voor staan. Nu kunnen we met zijn allen die 31 behandelingen afwachten en samen kijken hoe het zal gaan", zegt Vilhena in De Telegraaf.

Omdat de verbintenis van Vilhena volgend jaar afloopt, kan hij Feyenoord tegen die tijd transfervrij verlaten als hij niet bijtekent. Wellicht doet hij dat daarom wel. Als het aan technisch directeur Martin van Geel ligt, dan gaan beide partijen snel om tafel. Dat vindt Vilhena 'een mooi gebaar'. "Maar ik heb nog niks gehoord, dus kan er nog niks over zeggen. Als dat gebeurt, dan kunnen we praten. Dat is geen probleem", stelt hij.

Ondertussen blijft Vilhena knokken voor een basisplaats. "Ik blijf gewoon hard trainen, laten zien wat ik kan. Dat is het enige wat ik kan doen. De keuze is aan de trainer. Het is gewoon de wil die in mij zit. Ik heb dat al een beetje van mezelf. Doorbijten. Niemand kan mij kapotmaken, alleen ikzelf", besluit de Feyenoorder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen