'IJzeren Rinus' vindt Oranje-defensie te lief: "Een probleem"

3 september 2015, 10:01

De achterhoede is de afgelopen jaren regelmatig het zorgenkindje geweest bij het Nederlands elftal. Dat zag Rinus Israel, oud-verdediger van Oranje, met lede ogen aan. Hij wil meedogenloosheid zien bij de nationale ploeg, zo geeft hij aan voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland in de Amsterdam ArenA.

Israel, die in de jaren zeventig furore maakte als spijkerharde verdediger, beheerste het verdedigen als geen ander. Hij vindt dat je met het mes tussen de tanden moet spelen. "Daar kan ik je wel een middagje over bijpraten. Dat is een Nederlands probleem. Hier is men vaak te lief. Er gaat nog wel eens wat fout in de achterhoede van Oranje. Goed verdedigen gaat om timing, maar ook de juiste mentaliteit; de wil om de bal te hebben. Niet een slap been neerzetten, maar een been dat wil winnen. Daar ontbreekt het nog wel eens aan", zegt IJzeren Rinus in De Telegraaf.

"Wie er vanavond in de verdediging staat tegen IJsland, maakt helemaal niets uit. Er moet gewoon een over-mijn-lijkmentaliteit zijn", vindt Israel. "Die instelling zie ik zelden terug in de Nederlandse competitie, als ik cijfers geef voor het klassement Voetballer van het Jaar. Je moet er als een kerel staan, 't zit in je bovenkamer", weet de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen