"Een Van Persie in topvorm hoort in de basis van Oranje"

3 september 2015, 14:19

Hij was jarenlang een vaste waarde bij het Nederlands elftal, maar lijkt nu naar de achtergrond geschoven te zijn: Robin van Persie. De aanvaller van Fenerbahçe moet in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland hoogstwaarschijnlijk op de reservebank plaatsnemen, omdat Klaas-Jan Huntelaar de voorkeur krijgt.

Youri Mulder denkt dat het slechts een tijdelijke maatregel is, omdat Van Persie nog niet helemaal fit is. Hij denkt dat het tijdperk van de reserveaanvoerder bij Oranje nog niet voorbij is. "Ben je gek? Helemaal niet! Een Van Persie in topvorm hoort in de basis van Oranje. Als hij gaat scoren bij Fenerbahçe, moet Blind hem netjes opstellen. Natuurlijk is het vervelend voor hem, er is iets van hem afgepakt. Maar misschien was het wel nodig en wordt iedereen hierdoor scherper", zegt Mulder tegen de NOS, waar de oud-speler als analyticus werkzaam is.

Van Persie moest de aanvoerdersband van de nieuwe bondscoach Danny Blind afstaan aan Arjen Robben. "Ik denk niet dat Van Persie zo trots is, dat zijn band heilig voor 'm was. Ik geloof dat de laatste jaren zo'n beetje elke speler aanvoerder is geweest. Nu is Arjen Robben dat, maar hij was al een van de informele leiders. Het enige wat daar nu bijkomt is de toss bij de aftrap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen