Grim maakt Rekik (20) aanvoerder van Jong Oranje

3 september 2015, 14:57

Karim Rekik is benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Jong Oranje. Een logische keuze van bondscoach Fred Grim, aangezien de centrale verdediger van Olympique Marseille vorig seizoen ook al regelmatig de aanvoerdersband droeg bij de Nederlandse talentenploeg. Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena is gekozen tot viceaanvoerder.

"Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt, terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan", zo verklaart Grim zijn keuze op de website van de KNVB. "Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld."

"Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen en al helemaal met de band om je arm", reageert Rekik op het aanvoerderschap. Hij is zeer trots. "Ik ben in de vorige kwalificatiereeks ook een aantal keer aanvoerder geweest. Vrijdag in Deventer maken we een nieuwe start met een relatief nieuwe groep. We hebben één doel en dat is het EK halen. En dat kan maar op één manier: met z'n allen."

Jong Oranje start vrijdagavond tegen Jong Cyprus met de kwalificatiereeks voor het EK 2017 in Polen. De ploeg van bondscoach Grim speelt in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles in Deventer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen