Uitgevallen Robben niet beschikbaar tegen Turkije

Ger
3 september 2015, 23:08

Arjen Robben komt zondag niet in actie tegen Turijke. De aanvoerder van het Nederlands elftal viel tegen IJsland in de eerste helft geblesseerd uit. Na afloop verklaarde hij de komende interland aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Robben ging in de eerste helft tegen IJsland naar de kant vanwege een blessure aan zijn lies. De aanvaller van Bayern München werd vervangen door Luciano Narsingh. Oranje verloor het duel uiteindelijk met 0-1, waardoor het EK van 2016 verder uit zicht is geraakt.

"Dit is voor mezelf onbegrijpelijk. Specialisten zullen zeggen dat ik niet topfit was, maar dat was ik wel", aldus Robben tegen de NOS. "Ik werd in de beginfase één keer keihard opgevangen aan de rand van het zestienmetergebied en daarna is er volgens mij iets klem gaan zitten. Het schoot in mijn rug en straalde uit naar mijn lies."

"Ik kon niet verder. Het was vrij snel duidelijk dat het niet ging. Dan is over en uit. Ik had me hier iets heel anders van voorgesteld. Ik zat er lekker in en dat krijg je dit. Je wil wil het niet geloven en kan het niet geloven. Dit wordt een vlucht naar München."

Naast Robben is ook Bruno Martins Indi niet van de partij in de uitwedstrijd tegen Turkije. De verdediger van FC Porto kreeg een directe rode kaart tegen IJsland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen