Huntelaar: "Duidelijk dat ik liever verder had gespeeld"

4 september 2015, 07:34

Klaas-Jan Huntelaar fronste donderdagavond wel wel even met zijn wenkbrauwen, toen hij tijdens de eerste helft van de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen IJsland al naar de kant gehaald werd. Na een rode kaart van Bruno Martins Indi werd de spits van Schalke 04 geslachtofferd door bondscoach Danny Blind. "Het lijkt me duidelijk dat ik liever verder had gespeeld. Maar het is een keuze van de trainer. Hij beslist."

Het Nederlands elftal schoot aardig uit de startblokken tegen IJsland, maar het ging van kwaad tot erger in de Amsterdam ArenA. "Die blessure van Robben was al vervelend", geeft Huntelaar aan in gesprek met het ANP. "Zonder hem kunnen we gelukkig ook winnen. Maar na die rode kaart van Bruno Martins Indi werd het wel heel moeilijk. Ik heb ook wel eens een domme kaart gepakt. Maar dit was wel een heel belangrijke wedstrijd."

Het wordt steeds lastiger voor het dolende Oranje, weet Huntelaar ook. "Rechtstreekse kwalificatie gaat niet meer lukken. Maar we kunnen wel derde worden en dan gaan we de play-offs in. Die treffer van Letland in de laatste minuut tegen Turkije kan wel eens heel belangrijk zijn", doelt de spits op de late gelijkmaker van de Letten. "Nu hebben we nog een punt meer dan de Turken. Maar dat het moeilijk wordt zondag tegen de Turkije, dat lijkt me duidelijk."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen