Na voorgangers beleeft ook Blind valse start bij Oranje

4 september 2015, 08:33

Danny Blind beleefde donderdagavond een valse start als bondscoach van het Nederlands elftal, dat in de Amsterdam ArenA dramatisch met 0-1 ten onder ging tegen IJsland. Het is niet uitzonderlijk dat een trainer niet best begint aan zijn avontuur als bondscoach van Oranje. Eerder kenden Louis van Gaal, Dick Advocaat, Marco van Basten, Bert van Marwijk en Guus Hiddink ook al een slechte entree.

Gek genoeg was Frank Rijkaard in 1998 de laatste bondscoach die zijn eerste wedstrijd bij Oranje wist te winnen, destijds was Nederland in een vriendschappelijke interland met 2-0 te sterk voor Peru. Van Gaal startte met een 2-2 tegen Ierland, Advocaat bleef ook tegen de Ieren steken op een gelijkspel (1-1). Van Basten trapte af met gelijke stand (2-2) tegen Zweden, Van Gaal ging bij zijn ouverture met 4-2 onderuit bij België. Hiddink werd in zijn eerste duel geklopt door Italië (2-0).

Door de 0-1 nederlaag tegen IJsland dreigt Oranje voor het eerst sinds 1984 een EK te moeten missen, maar de play-offs liggen nog wel binnen handbereik voor de ploeg van Blind, die door de averije van Turkije bij Letland nog derde staat. De laatste keer dat Nederland op het EK ontbrak, werd het toernooi ook in Frankrijk georganiseerd.

Nog een bijzonder gegeven: het is voor de eerste keer in 52 jaar tijd dat Oranje een thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie verloren heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen