Tienduizenden euro's verduisterd bij fanclub Willem II

4 september 2015, 08:02

De officiële supportersvereniging van Willem II is in de afgelopen jaren flink beduveld. Er is een bedrag van tienduizenden euro's ontvreemd bij de fanclub van de Tilburgers. De voormalig penningmeester heeft jarenlang flinke bedragen weggesluisd met onder meer vervalste bankafschriften. Dat is uit onderzoek van het Brabants Dagblad gebleken.

De oud-penningmeester, die onlangs op 67-jarige leeftijd is overleden, heeft er een potje van gemaakt bij de supportersclub van Willem II. In totaal heeft hij meer dan 50.000 euro verduisterd. Het bestuur van de supportersvereniging heeft reeds aangifte gedaan en de familie van de overleden oud-penningmeester is ook al ingelicht. Voorzitter Jan van den Dries van de fanclub: "Ik zal maandag tijdens de algemene ledenvergadering tekst en uitleg geven. Wel wil ik benadrukken dat het geld dat met allerlei acties verzameld is voor een standbeeld van Jan van Roessel, nog aanwezig is. Dat staat op een andere rekening."  

Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II stelt de situatie weinig te maken heeft met de club zelf, maar betreurt de gang van zaken. "Wij lijden een beetje met hen mee. Dit is financieel zeer vervelend voor hen en daarnaast een persoonlijk drama."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen