Nederlandse kranten maken Oranje met grond gelijk

4 september 2015, 08:12

Oranje liep donderdagavond tegen een dramatische en pijnlijke 0-1 thuisnederlaag aan tegen IJsland, waardoor plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk een ontzettend lastig verhaal wordt. De dagbladen zijn daags na het ontluisterende verlies vernietigend voor het Nederlands elftal, waar Danny Blind voor de eerste keer in de dug-out zat als bondscoach.

De Telegraaf stelt dat het een 'debuut om te janken' was voor Blind en zagen dat het van kwaad tot erger ging in de Amsterdam ArenA. "Arjen Robben, Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel hebben de nieuwe bondscoach in zijn hemd gezet", zo klinkt het in de ochtendkrant. Robben raakte geblesseerd en was machteloos, maar Martins Indi ('stompzinnige actie') en Van der Wiel ('domme tackle') moeten het ontgelden. Dit duo werd na afloop van het duel ook al door Blind bekritiseerd.

Ook de redactie van de Volkskrant werd niet bepaald vrolijk van het spel van Nederland. "Oranje vervalt in totale chaos", werd er geschreven. "Verbeten, opgefokt, onnadenkend voetbal. Hersenloos. Onnozel. Onprofessioneel", dat was volgens het dagblad het spel van Oranje in een notendop. "Nooit een mooie aanval. Het totale niets."

De kwalificatiecampagne voor het EK 2016 is volgens het Algemeen Dagblad 'één langgerekte worsteling met de Wet van Murphy'. "Oranje en het Nederlands voetbal liggen op apegapen. De donkere voetbaljaren tachtig zijn akelig dichtbij", zo luidt de pijnlijke conclusie van de ochtendkrant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen