Lagerbäck trots op IJsland: "Hier win je niet zomaar"

4 september 2015, 09:12

Voor Nederland liep de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland uit op een regelrecht drama, maar voor het Scandinavische land was het een groot succes. De leider in Groep A is zo goed als zeker van deelname aan de eerste eindronde in de geschiedenis van het kleine land. Bondscoach Lars Lagerbäck is ontzettend trots op zijn ploeg.

Door de 0-1 overwinning in de Amsterdam ArenA zit IJsland op rozen in de poule. Lagerbäck geniet met volle teugen. "Hier win je niet zomaar, dat is niet normaal. We wisten dat het erg moeilijk zou worden. Het is absoluut geweldig om hier te winnen. De spelers hebben er hard voor gewerkt. We waren goed georganiseerd en dat legde de basis voor deze winst", zegt de IJsland-keuzeheer tegen RUV.

Lagerbäck weet dat IJsland het fortuin aan haar zijde had. "De rode kaart heeft ons natuurlijk geholpen", doelt hij op de weggestuurde Bruno Martins Indi. "Maar er waren nog meer dingen gunstig voor ons", refereert hij onder meer naar de blessure van Arjen Robben. "Toch was het nog lastig, ook al speelden we met een man meer. Gelukkig hebben we geconcentreerd en agressief gespeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen