Terim: "We moeten er vol voor gaan tegen Oranje"

4 september 2015, 09:52

Het Nederlands elftal ging donderdagavond pijnlijk met 0-1 ten onder tegen IJsland, maar Turkije liet tegen Letland (1-1) dé kans liggen om over Oranje heen te wippen in Groep A. Daarom staat Nederland nog altijd op plek drie in de poule, een plaats die recht geeft op een play-off tegen een andere nummer drie. Komende zondag kunnen de verhoudingen weer veranderen, als Turkije en Nederland tegen elkaar spelen in Konya.

Voor Nederland is het de wedstrijd van komend weekend enorm belangrijk, maar dat geldt natuurlijk ook voor de Turken. De Zuid-Europeanen moéten winnen om nog kans te maken op EK-plaatsing. Bondscoach Fatih Terim weet dat zijn ploeg alles moet geven tegen Oranje. "We moeten er vol voor gaan, we hebben geen andere keus. Een overwinning is het enige resultaat dat goed is voor ons", aldus de Turkse keuzeheer.

Terim was, ondanks de 1-1 tegen Letland, wel tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We hebben laten zien dat we een goed team hebben. Hoewel we ons voordeel tegen Nederland door de late gelijkmaker van Letland kwijt zijn, zal de sfeer in het stadion komende zondag anders zijn dan bij de wedstrijd tegen de Letten. Ik hoop dat we de Turkse mensen komende zondag plezier kunnen bezorgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen