Nederlands elftal heeft positieve balans tegen Turkije

4 september 2015, 11:29

Uit de recente resultaten en het spel van de afgelopen tijd kan het Nederlands elftal niet veel vertrouwen tanken voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van komende zondag in en tegen Turkije. Dat geldt echter wel voor de statistieken in de onderlinge ontmoeting, Oranje doet het over het algemeen namelijk aardig tegen de Turken.

In de vorige elf confrontaties met de Turkse ploeg trok Nederland vijf keer aan het langste einde. Vier keer werd het gelijk, twee keer ging Oranje onderuit tegen Turkije. Dat gebeurde in een oefenduel in 1958 (1-2) en in de WK-kwalificatiereeks in 1997 (1-0), toen Clarence Seedorf hoog over schoot vanaf elf meter.

In de kwalificatiecyclus voor het WK 2014 wist Oranje tot twee keer toe met 2-0 te winnen van Turkije. In de eerste wedstrijd in het plaatsingstoernooi voor het EK 2016 werd het 1-1. Wesley Sneijder maakte toen via de rug van Klaas-Jan Huntelaar in blessuretijd de gelijkmaker.

Verliest Nederland komende zondag in Konya van Turkije, dan wippen de Turken over de ploeg van bondscoach Danny Blind heen. In dat geval is Oranje de derde plaats, die recht geeft op het spelen van play-offs, kwijt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen