Ajax contracteert De Ligt: "Moet heuse leider worden"

4 september 2015, 11:53

Matthijs de Ligt heeft vandaag (vrijdag) zijn eerste profcontract getekend bij Ajax. De 16-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis met een looptijd tot de zomer van 2018. Het talent maakt als sinds zijn negende levensjaar deel uit van de jeugdacademie van de Amsterdamse club.

"Ik ben hartstikke trots", zegt de dolblije De Ligt via de officiële clubkanalen over zijn eerste profcontract. "Ik heb lang in de Ajax jeugd gespeeld. Nu teken ik op mijn zestiende een contract en echt, er is echt niets mooier dan dat", glimlacht de jonge verdediger, die afgelopen seizoen de overstap van B1 naar A1 maakte. In april van dit jaar werd hij uitgeroepen tot beste speler van de ABN AMRO Future Cup, bij de Copa Amsterdam werd hij benoemd tot 'Beste speler van het toernooi'. De Ligt is jeugdinternational van Oranje.

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk ziet toekomst in De Ligt. "Matthijs is wat ik noem een moderne centrale verdediger. Hij is groot en sterk en is bovendien ook een complete speler. Hij is tweebenig, heeft een prima passing en kan het overzicht behouden. Hij heeft van nature een goede uitstraling, een echt winnaarstype met een goede focus. Het is aan hem om zich nu verder door te ontwikkelen zodat hij een heuse leider wordt die zijn positieve instelling ook aan zijn medespelers kan overdragen", aldus Jonk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen