Rapport van het Nederlands elftal tegen IJsland

4 september 2015, 12:20   Bijgewerkt: 4 september 2015, 12:30

Oranje faalde hopeloos in de wedstrijd tegen IJsland, vooraf door iedereen als cruciaal bestempeld. De nummer drie van het afgelopen wereldkampioenschap wist dat het in eigen huis moest winnen om zicht te houden op rechtstreekse plaatsing voor het EK, maar na negentig dramatische minuten stond een onthutsende stand op het scorebord: 0-1 voor IJsland. Een collectieve wanprestatie, maar FCUpdate.nl probeert desondanks om de spelers ook individueel te beoordelen.

Jasper Cillessen: 5

Pierre van Hooijdonk zei het precies goed tijdens zijn analyse voor de NOS: als je als keeper bij een matig ingeschoten penalty de goede hoek ingaat, móet je hem hebben. Natuurlijk is het niet fair om keepers de schuld te geven van een benutte penalty, maar in dit geval had Jasper Cillessen toch echt meer kunnen doen. Hij zat erbij, maar liet de bal door zijn vingers glippen. Hij liet na om het wankelende Oranje overeind te houden.

Daley Blind: 5

Hij staat bij zijn club centraal, maar door de blessure van Jetro Willems stond Daley Blind tegen IJsland weer eens links achterin. Hij speelde niet heel slecht, maar wist zich niet op positieve wijze te onderscheiden. En dat terwijl dat inmiddels wel een keer van hem verwacht mag worden, als speler van Manchester United.

Als je in een cruciale wedstrijd zoiets doms doet als Bruno Martins Indi tegen IJsland, is er maar één rapportcijfer mogelijk. Wát een onnozelheid. Martins Indi speelde donderdag zijn 31ste interland, naar nummer 32 kan hij voorlopig even fluiten.

Stefan de Vrij: 6

Veel viel Stefan de Vrij niet te verwijten op deze dramatische Oranje-avond. Hij speelde een solide partij, kwam weinig in de problemen en had part noch deel aan de strafschop die Nederland de wedstrijd kostte.

Gregory van der Wiel: 4

Davy Klaassen: 5,5

Hij stak de afgelopen weken bij Ajax in prima vorm, maar tegen IJsland speelde Davy Klaassen niet zijn beste wedstrijd. Vooral in de eerste helft was de middenvelder erg slordig, iets dat op zijn positie als controlerende pion eigenlijk niet mag. Na de pauze herstelde hij zich enigszins.

Georginio Wijnaldum: 5

Zoals wel vaker in het Nederlands elftal ontbrak tegen IJsland de drive die Wijnaldum bij PSV doorgaans wél in zijn spel legde. Hij creëerde geen openingen en miste bovendien een prima kans op de 1-1. Wijnaldum zal met weinig plezier terugdenken aan zijn optreden in de ArenA.

Wesley Sneijder: 6,5

Memphis Depay: 5,5

Het meest bijzondere dat Memphis heeft laten zien sinds hij maandag in Nederland arriveerde, was de bizarre outfit waarmee hij naar Noordwijk kwam. Hij is één van de spelers die Oranje met een individuele actie over het dode punt kan helpen, maar liet te weinig zien. Als Memphis een echte topspeler worden, moet hij in dit soort wedstrijden opstaan.

Klaas-Jan Huntelaar: 6

Hij kreeg de voorkeur boven Robin van Persie, maar voor Klaas-Jan Huntelaar duurde de wedstrijd tegen IJsland slechts veertig minuten. Hij werd geslachtofferd na de rode kaart van Martins Indi, daarvoor was hij nét tekort gekomen om een voorzet van Memphis binnen te tikken.

{image[304383][right-half][]}Arjen Robben: 7

Robben oogde scherp in de eerste fase van de wedstrijd en liet mooie dingen zien, maar helaas voor hem en Oranje was het na een half uur einde verhaal. De aanvaller raakte geblesseerd en dat betekende het begin van het einde voor het Nederlands elftal.

Luciano Narsingh: 5

Narsingh voor Robben, dat scheelt een slok op een borrel. Robben behoort tot de de absolute wereldtop, PSV'er Narsingh blinkt niets eens in de Eredivisie echt uit. De rappe rechtervleugelaanvaller kreeg nog wel een prima kans op de 1-1, maar verprutste deze door de bal compleet verkeerd te raken.

Jeffrey Bruma: 6,5

Eerlijk is eerlijk: Jeffrey Bruma viel helemaal niet slecht in. De centrale verdediger bleef vrij eenvoudig overeind, al was dat na de 0-1 ook niet zo raar aangezien IJsland niet meer aandrong. Maar Bruma, in het veld gekomen na de rode kaart van Martins Indi, verdient een voldoende.

Quincy Promes speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen