FC Utrecht wil spreekkoren bestrijden met fancoach

4 september 2015, 14:00

FC Utrecht gaat, zoals aangekondigd, maatregelen treffen om kwalijke spreekkoren op de tribunes van de Galgenwaard een halt toe te roepen. De club uit de Domstad is op zoek naar een fancoach, die ongewenst gedrag bij supporters moet proberen te voorkomen. Dat staat volgens De Telegraaf in een brief van burgemeester Jan van Zanen aan de gemeenteraad.

De maatregel is een gevolg van de antisemitische spreekkoren tijdens Utrecht-Ajax in april en de sancties die Utrecht daarvoor opgelegd kreeg. De eredivisionist moet een geldboete van 10.000 euro aftikken en moet bovendien de Bunnikside leeg houden voor het eerstvolgende thuisduel met Ajax.

Jongerenwerkers uit Utrechtse wijken nemen de komende weken plaats op de tribune, om te observeren. Zij gaan daarna in gesprek met de club en de gemeente en geven advies over de handelingen die iemand als een fancoach kan verrichten. Naast deze maatregel wordt ook het camerasysteem in de Galgenwaard verbeterd, zodat supporters die wangedrag vertonen beter opgespoord kunnen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen