Ten Hag na nederlaag FC Utrecht: "Scherpte ontbrak"

Ger
4 september 2015, 16:46

Een mixteam van FC Utrecht ging op eigen veld onderuit in een oefenwedstrijd tegen een combinatieploeg van eerstedivisionist Go Ahead Eagles (0-1). Trainer Erik ten Hag toonde zich na afloop van het duel kritisch over het spel van de Domstedelingen.

"We probeerden vanmiddag een aantal accenten te leggen. Meer tempo in de spelopbouw, meer variatie. Maar ons spel was te voorspelbaar. Het was bij fases veel te veel breien, wat we deden. Er zat te weinig diepte in het spel", zegt Ten Hag op de clubwebsite. Toch dwong zijn ploeg verschillende kansen af. "Maar we deden met die kansen te weinig. Zoals ze dat dan zeggen: de scherpte ontbrak. Je bent het aan je stand verplicht een wedstrijd als deze te winnen, maar dat is dus niet gelukt."

Ten Hag gebruikte het duel ook om Ramon Leeuwin en nieuwkomer Kevin Conboy speeltijd te geven. "Kevin heeft tijd nodig om te integreren. Daarvoor kwam deze wedstrijd al goed van pas. Hij moet ons spel ervaren, de afspraken leren, de richtlijnen weten. En ik ben heel blij met de minuten die Ramon heeft gemaakt. Vorige week viel hij in de competitie al heel goed in, toen de ploeg hem ook echt nodig had. De minuten die hij vandaag maakte, heeft hij nodig om verder in het seizoen te groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen