"Het is een feit dat de Turken erg tegen Van Persie opkijken"

5 september 2015, 10:10

Dirk Kuyt zou het geen slecht idee vinden als Danny Blind voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Turkije een basisplaats inruimt voor Robin van Persie. Volgens Kuyt is het respect voor de spits, die net als Wesley Sneijder in Turkije speelt, groot.

Dat zegt Kuyt tegen Telesport. Hij wil zich niet met de opstelling bemoeien, maar zou een basisplaats voor Van Persie niet gek vinden. "De spelers en de bondscoach weten precies wat ze moeten doen. Maar het is een feit dat de spelers en fans in Turkije heel erg tegen Robin ik opkijken. Iedereen heeft de beelden van zijn presentatie meegekregen. Hij werd net als Wesley Sneijder en ik destijds als held onthaald", legt hij uit.

Turkije staat vierde in de groep, maar gaat Nederland voorbij als het zondag wint. "In Turkije wordt min of meer geëist dat de nationale ploeg het EK haalt en met die druk weten de spelers maar moeilijk om te gaan", weet de Feyenoorder, die drie seizoenen speelde bij Fenerbahçe. "Maar ook voor Nederland zijn de belangen ongelooflijk groot. De vorige keer, onder Louis van Gaal, hadden we ons al gekwalificeerd en konden we lekker spelen. Hoe moeilijk het ook is, Oranje moet proberen Turkije op dezelfde manier te bestrijden, maar ik wil niet op de stoel van de bondscoach gaan zitten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen