Scorende Götze goudhaantje Duitsland: "Het kon slechter"

5 september 2015, 11:36

Over een vaste basisplaats bij zijn club Bayern München beschikt hij niet, maar Mario Götze was vrijdagavond zijn gewicht in goud waard voor de nationale ploeg van Duitsland. Met twee treffers hielp hij zijn team langs Polen en loodste zijn land daarmee naar de koppositie in Groep D van de EK-kwalificatie.

Duitsland won het duel met 3-1 en koerst daardoor af op deelname aan het EK volgend jaar. "We wisten dat het een belangrijke wedstrijd was", blikt Götze terug tegenover Kicker. "We wilden de punten halen en dat is ons gelukt. Dat ik mijn land heb kunnen helpen, is het mooiste wat er is. Ik heb twee keer gescoord, het kon absoluut slechter", lachte de middenvelder, die vorig jaar met een late treffer in de finale tegen Argentinië zijn land al de wereldtitel bezorgde.

Ook bondscoach Joachim Löw beseft dat de zege belangrijk was voor Duitsland. "De drie punten, daar draaide het allemaal om tegen Polen. Omdat we gewonnen hebben, kan ik tevreden zijn. We hebben geconcentreerd gespeeld en gebruik gemaakt van de weinige kansen die we kregen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen