Gul Real Madrid steunt vluchtelingen met miljoen euro

5 september 2015, 12:30   Bijgewerkt: 5 september 2015, 12:51

Real Madrid heeft zich van haar warmste kant laten zien. De Spaanse topclub doneert een miljoen euro om vluchtelingen in Spanje te helpen, zo maakt de club bekend in een officieel statement. Real-preses Florentino Pérez belde vrijdag met de Spaanse premier Mariano Rajoy en sprak met hem over de bijdrage die Real kan leveren om vluchtelingen die aankomen in Spanje te helpen. Daarop besloot De Koninklijke een miljoen euro te doneren. 

"Trouw aan haar inzet voor een goed doel, heeft de club deze beslissing genomen", licht Real toe in de verklaring. "De club wil mannen, vrouwen en kinderen die gedwongen zijn om hun huizen te verlaten en te vluchten voor oorlog en dood graag steunen." Real Madrid zal ook sportartikelen afstaan en wil bovendien helpen de infrastructuur te verbeteren, zo laat het weten.

Het is niet voor het eerst dat een grote voetbalclub zich inzet voor de vluchtelingen in Europa. Bayern München maakte donderdag al bekend dat het één miljoen euro beschikbaar stelt voor projecten die hulp aan vluchtelingen ondersteunen. Op 12 september zal er bovendien een benefietduel worden gespeeld tegen FC Augsburg om geld op te halen. 

Ook riep FC Porto vrijdag de deelnemers aan de Champions League van dit seizoen op om een deel van hun recettes beschikbaar te stellen aan de vluchtelingen in Europa. De club van verdediger Bruno Martins Indi heeft het plan via een brief onder de aandacht gebracht bij de UEFA. Porto hoopt dat alle clubs in het miljoenenbal tijdens de eerste thuiswedstrijd een euro per verkocht kaartje willen afstaan aan de migranten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen