Oranje treft mogelijk 'zwakke' tegenstander in play-offs

5 september 2015, 13:41

Mocht het Nederlands elftal als derde eindigen in de poule van de EK-kwalificatie, dan treft het een op papier mindere tegenstander in de play-offs. Dat komt door de beschermde status die het Nederlands elftal geniet. Daardoor zouden ploegen als Israël of Ierland aan Oranje gekoppeld kunnen worden. Nederland heeft de beschermde status omdat het van alle huidige nummers drie de hoogste plaats bezet op de UEFA-ranglijst.

Ook Noorwegen en Slovenië zijn mogelijke tegenstanders van Nederland in de play-offs. Nederland staat momenteel derde in de groep en het bereiken van de tweede plaats in de poule is al bijna onmogelijk. De kans is daardoor groot dat Oranje als derde eindigt in de groep en deel gaat nemen aan de play-offs.

De beste nummer drie van alle groepen plaatst zich alsnog rechtstreeks, de andere acht nummers drie gaan met elkaar strijden om een ticket. De landen worden verdeeld in twee poules: een geplaatste en een ongeplaatste groep. Nederland heeft een beschermde status en treft dus een 'zwakkere' nummer 3. De landen met de laagste coëfficiënt zijn Noorwegen, Slovenië, Israël en Ierland en daarom dus mogelijke tegenstanders van Nederland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen