Rooney kan stokoud doelpuntenrecord verbreken

5 september 2015, 16:56   Bijgewerkt: 5 september 2015, 17:11

Als Wayne Rooney vandaag (zaterdag) in het EK-kwalificatieduel met San Marino tot scoren komt, dan heeft de aanvallende middenvelder van Manchester United een record te pakken. Hij komt dan op gelijke hoogte met Sir Bobby Charlton, die namens Engeland 49 keer scoorde. Rooney staat nu op 48 treffers en kan het record dus overnemen van Charlton, die zijn doelpunten maakte in 106 interlands. Rooney speelt tegen San Marino zijn 106e interland en kan dus op precies gelijke hoogte komen met de legende.

Het doelpuntenrecord dateert van mei 1968 en kan vandaag uit de boeken geschoten worden door Rooney. Hij vindt een zege van Engeland echter belangrijker dan zijn eigen record, zo zegt hij tegen Sky Sports. "Het belangrijkste is dat het team goed speelt", zegt hij correct. "Het zou mooi zijn als ik kan scoren, maar als het niet lukt is het niet erg. Het team staat voorop."

De 29-jarige Rooney is er van overtuigd dat hij het record, vroeg of laat, toch wel grijpt. "Dat gaat zeker gebeuren", zegt hij. "Als het zaterdag lukt, dan is dat natuurlijk mooi. Maar ik houd in mijn achterhoofd dat er nog veel meer wedstrijden komen. Het is natuurlijk geweldig om het record te pakken. Ik zou erg trots zijn als het gelukt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen