Balotelli op dieet gezet door Milan-coach Mihajlovic

Jw
5 september 2015, 17:54   Bijgewerkt: 5 september 2015, 23:43

Mario Balotelli heeft een eetschema meegekregen van zijn werkgever AC Milan. De Italiaanse spits is door het gebrek aan wedstrijdritme een aantal kilo's aangekomen en die zullen er eerst af moeten, zegt zijn trainer Sinisa Mihajlovic

Balotelli werd een jaar geleden door AC Milan verkocht aan Liverpool, maar Super Mario liet op Anfield Road slechts een glimp van zijn kwaliteiten zien. De Italiaanse grootmacht besloot daarom het voormalig wonderkind weer in de armen te sluiten. De rentree ging gepaard met een flink aantal voorwaarden. Zo mag hij geen rare kleding en kapsels meer dragen. 

Ook fysiek moet het anders, vindt coach Mihajlovic. "Hij heeft een tijd niet gespeeld en zal zich nog flink moeten verbeteren. Balotelli traint goed en de uitslagen van de fysieke testen zijn in orde, maar hij is wel drie kilogram te zwaar op dit moment. Hij gaat op dieet en pas als hij er klaar voor is, zal hij gaan spelen", zegt de oefenmeester tegenover La Gazzetta dello Sport.

Balotelli kwam gisteren wel in actie in een oefenwedstrijd tegen Modena. De Italiaanse international liet zich daarin direct gelden. Hij maakte met een fraai afstandsschot een doelpunt en leverde een assist in een 3-2 overwinning op Mantova. 

Toch lijkt Balotelli nog niet op tijd fit om volgende week in actie te komen in de stadsderby tegen Internazionale. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen