Rode Duivels hebben Benteke terug tegen Cyprus

Jw
5 september 2015, 18:12

Christian Benteke is op tijd fit om met België in actie te komen tegen Cyprus. De oersterke spits van Liverpool miste donderdag nog de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina, maar is volgens bondscoach Marc Wilmots klaargestoomd voor zondag. 

"Benteke is honderd procent fit", maakte Wilmots duidelijk op de persconferentie. "Dat wil niet meteen zeggen dat hij een basisplaats krijgt", voegde de keuzeheer er wel aan toe. België won donderdag met 3-1 van Bosnië, waarmee onze zuiderburen weer een belangrijke stap zetten richting het EK in Frankrijk. Wilmots heeft met Romelu Lukaku (Everton) en Divock Origi (Liverpool) nog twee sterke spitsen tot zijn beschikking, al kwamen zij niet tot scoren donderdag.  

Wilmots speelt met de gedachte om tegen Cyprus een ander systeem te gebruiken. "Ik ga misschien wel in een ander systeem spelen, maar er is weinig tijd om dat te integreren in de ploeg. Ik ga hier mijn plannen niet helemaal uit de doeken doen, maar mogelijk spelen we minder man tegen man en meer in zone op het middenveld", lichtte hij wel een tipje van de sluier op. 

België ligt, in tegenstelling tot Oranje, op koers voor een ticket naar Frankrijk. De Rode Duivels staan op een tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Wales en twee punten voorsprong op Israël. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen