Nederland zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen Turkije

Ger
6 september 2015, 15:42

Oranje kan op basis van de statistieken met vertrouwen vooruitkijken naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Het Nederlands elftal is in onderlinge confrontaties al zes duels ongeslagen. De laatste nederlaag tegen de Turken was op 2 april 1997. Mede door een gemiste strafschop van Clarence Seedorf verloor Oranje toen met 1-0 in een WK-kwalificatiewedstrijd.

Sindsdien speelde Nederland drie keer gelijk tegen Turkije en werden ook drie overwinningen geboekt. Twee van die zeges vonden plaats in het kader van de kwalificatiereeks voor het WK van 2014. Oranje incasseerde in totaal bovendien slechts één treffer in de zes meest recente ontmoetingen met de Turken. Het laatste duel tussen beide landen had plaats in de lopende EK-kwalificatiecyclus. Burak Yilmaz zette Turkije in Amsterdam op voorsprong, Wesley Sneijder maakte via het lichaam van Klaas-Jan Huntelaar op de valreep gelijk.

Nederland en Turkije moeten zich door tegenvallende resultaten in de EK-kwalificatiereeks richten op de derde plaats in de poule. Koploper IJsland en nummer twee Tsjechië maken zich op voor rechtstreekse plaatsing voor de Europese eindronde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen