Nederlands elftal met debutant Riedewald tegen Turkije

Ger
6 september 2015, 17:10   Bijgewerkt: 6 september 2015, 17:25

Jairo Riedewald maakt in de cruciale uitwedstrijd tegen Turkije zijn debuut in het Nederlands elftal. De Ajacied is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de verdedigingslinie. Door de basisplaats van Riedewald schuift Daley Blind door naar het middenveld. Robin van Persie is in Konya de spits van Oranje. Georginio Wijnaldum en Klaas-Jan Huntelaar moeten genoegen nemen met een plek op de bank.

Het zijn niet de enige wijzigingen die keuzeheer Blind heeft aangebracht in zijn ploeg ten opzichte van het verloren duel met IJsland (0-1). Verdediger Jeffrey Bruma vervangt de geschorste Bruno Martins Indi, terwijl aanvaller Luciano Narsingh speelt voor de geblesseerde Arjen Robben. Op de positie van rechtsback is de basisplaats van Gregory van der Wiel opmerkelijk. De verdediger kreeg veel kritiek na zijn optreden tegen IJsland, waarin hij totaal onnodig een strafschop veroorzaakte.

Nederland en Turkije azen op de derde plek in de poule, goed voor deelname aan de play-offs. Rechtstreekse plaatsing voor het EK van 2016 lijkt voor beide landen niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Oranje heeft op dit moment een punt meer dan de Turken. Het duel in Konya begint om 18.00 uur.

Opstellingen

Turkije: Volkan; Sener, Hakan Balta, Serdar, Tufan; Çalhanoglu, Özyakup, Selçuk Inan, Arda Turan; Caner Erkin, Burak

Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Bruma, Riedewald; Klaassen, Sneijder, Blind; Narsingh, Van Persie, Memphis

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen