Groep A: Tsjechië en IJsland zeker van EK-deelname

6 september 2015, 19:57   Bijgewerkt: 6 september 2015, 22:38

Nog nooit ontbrak Tsjechië als zelfstandig land op een Europees kampioenschap voetbal en ook volgend jaar in Frankrijk zijn ze erbij. Dankzij een 1-2 zege op Letland, en de overwinning van Turkije op Nederland, zijn de Tsjechen zeker van EK-deelname. Ook IJsland stelde later op de avond een EK-ticket veilig.

Tsjechië had de buit in Letland snel binnen. Na dertien minuten opende David Limbersky de score en ruim tien minuten later prikte landgenoot Vladimir Darida, een middenvelder van Hertha BSC, de tweede treffer binnen. Pas diep in de tweede helft deed Letland iets terug. De Tsjechen hebben door door zege en voorsprong van zeven punten op Turkije, dat de derde plek in de groep overgenomen heeft van Nederland. Met nog twee duels te spelen kan een plaats bij de eerste twee Tsjechië dus niet meer ontgaan.

IJsland had door het resultaat in Konya bij Turkije-Nederland in de thuiswedstrijd tegen Kazachstan aan een punt genoeg om EK-deelname veilig te stellen en voldeed precies aan die opdracht. Het werd 0-0, waardoor het land voor het eerst in de geschiedenis deel mag nemen aan een Europees kampioenschap. Bij IJsland, donderdag met 1-0 te sterk voor Nederland, werd Aron Gunnarsson met rood van het veld gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen