Werder rondt terugkeer aanvaller Pizarro (36) af

7 september 2015, 09:39

De terugkeer van Claudio Pizarro naar Werder Bremen is helemaal rond. De ervaren aanvaller heeft een contract voor één jaar getekend en traint maandag voor het eerst mee, meldt de Duitse ploeg. Pizarro zat zonder club, zijn contract bij Bayern München liep aan het eind van vorig seizoen af.

Het is voor Pizarro de derde keer dat hij aan de slag gaat bij Werder Bremen, eerder stond hij tussen 1999 en 2001 en daarna tussen 2008 en 2012 onder contract bij de club. Bij Werder moet hij komend seizoen onder meer concurreren met de Amerikaanse international Aron Jóhannsson, overgekomen van AZ.

"Ik vind het mooi om hier weer te zijn", zegt Pizarro, die bij Werder gaat spelen met rugnummer veertien. "Het is een mooie uitdaging om met deze ploeg succes na te streven. Ik hoop dat ik het team met mijn ervaring op de best mogelijke manier kan helpen. Ik kijk uit naar de samenwerken met mijn nieuwe collega's."

In totaal speelde Pizarro tot dusver al 383 wedstrijden in de Bundesliga, waarvan 159 voor Werder Bremen. De aanvaller uit Peru scoorde 176 keer, 89 daarvan maakte de aanvaller in het shirt van de Noord-Duitse ploeg. Met zijn doelpuntenaantal is hij de meest trefzekere buitenlander ooit in de Bundesliga.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen