Buffon vindt ophef omtrent Pirlo overdreven

Jw
7 september 2015, 16:47

Gianluigi Buffon heeft het in de media opgenomen voor zijn maatje Andrea Pirlo. Her en der is er kritiek op de houdbaarheidsdatum van de spelmaker van Italië, die met zijn 36-jarige leeftijd het einde van zijn loopbaan nadert. Maar volgens Buffon is de balvirtuoos nog te waardevol om af te stoten. 

Een uitspraak van Juventus-directeur Giuseppe Moratta liet wat stof opwaaien in Italië. Volgens Moratta moet elke speler weten wanneer het moment is aangebroken om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Buffon benadrukt dat dit per se niet over Pirlo ging. "Het was een algemene uitspraak van Moratta. Ik denk zelf dat dit niet het juiste moment is voor Andrea om te stoppen. Als de wedstrijden er echt om tellen en de bal aanvoelt als een hete aardappel, voelt iedereen zich op zijn gemak met Pirlo in de buurt", prijst Buffon tegenover Mediaset zijn ervaren landgenoot.

De twee maakten samen al heel wat mee. Zo wonnen ze met Italië de Wereldbeker in 2006. Bijna tien jaar later is Buffon (37) nog altijd een vaste kracht voor zijn land, wat niet meer gezegd kan worden over Pirlo. De vrijetrappenspecialist wordt nog wel opgeroepen, maar kwam zondag niet in actie tegen Bulgarije (1-0 winst). De middenvelder speelt tegenwoordig ook op een lager niveau bij New York City in de Major League Soccer. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen