FC Porto krijgt CL-clubs mee met liefdadigheidsactie

Jw
7 september 2015, 21:46

De liefdadigheidsactie van FC Porto krijgt steun in de Champions League. De Portugese topclub heeft beloofd om per verkocht kaartje in de eerste thuiswedstrijd in het miljoenenbal een euro af te staan aan de hulp voor alle vluchtelingen die in problemen verkeren. Al zes clubs volgden het Portugese initiatief. 

Hoewel het probleem al veel langer speelt, leek de wereld pas echt wakker te worden, nadat de pas 3-jarige jongen Aylan Kurdi aanspoelde op het strand in het Turkse Bodrum. FC Porto reageerde door een brief naar de UEFA te sturen met daarin het verzoek om alle deelnemers aan de Champions League een deel van de inkomsten af te staan aan een noodfonds voor de vluchtelingen. FC Porto, de club van Nederlander Bruno Martins Indi (foto), verwacht zodoende vijftigduizend euro op te halen. 

Tot zover hebben AA Gent, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Sevilla, Malmö FF en Dinamo Zagreb het voorbeeld gevolgd. Real Madrid was eerder al gul door één miljoen euro weg te geven aan noodhulp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen