"De KNVB moet Koeman als supervisor aanstellen"

8 september 2015, 07:37

De KNVB doet er goed aan om Ronald Koeman als supervisor van het Nederlands elftal aan te stellen. Althans, dat vindt Willy van der Kerkhof. De voormalig international ziet met lede ogen aan dat Oranje door de onthutsend zwakke optredens in het kwalificatietoernooi naast het EK 2016 in Frankrijk lijkt te grijpen. Er is verandering nodig, vindt de oud-voetballer.

EK-plaatsing is heel ver weg, maar Nederland heeft nog wel een klein kansje om het toernooi in Frankrijk via de play-offs te bereiken. Oranje is echter wel afhankelijk van Turkije, dat nog tegen de reeds geplaatste ploegen van IJsland en Tsjechië speelt. "Het kan nog, maar dan moet de KNVB snel ingrijpen en Ronald Koeman als supervisor aanstellen. Misschien maken we dan nog een kansje, maar eigenlijk kunnen we het vizier net zo goed al op de WK-kwalificatie richten", aldus Van der Kerkhof in De Telegraaf.

De sportieve crisis bij Oranje doet denken aan de jaren tachtig, toen Oranje zich drie keer op rij niet wist te plaatsen voor een groot toernooi. "Wat dit Oranje laat zien, is vele malen slechter", zegt Van der Kerkhof echter. "Je moet niet vergeten dat er toen maar acht landen naar een eindronde gingen. Nu doen er 24 landen mee. Als je daar als Nederlands elftal niet bij bent omdat je wordt verslagen door allerlei B-landen, dan is dat wel een regelrechte blamage."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen