Van Marwijk: "Echt doodsbang zijn we niet geweest"

8 september 2015, 20:05

Bert van Marwijk zag dinsdag zijn tweede duel als bondscoach van Saudi-Arabië gestaakt worden. Kort nadat zijn land een 1-2 voorsprong had genomen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Maleisië gooiden supporters van het thuisland vuurwerk op het veld en naar de dug-outs, waarna de teams en arbitrage het voor gezien hielden.

"In het begin had ik helemaal niet door wat er gebeurde", vertelt Van Marwijk aan Voetbal International. "Ik hoorde wat geknal en zag wat rook en vuurwerk. Maar op een gegeven moment werden er gigantische vuurpijlen gericht op onze dug-out en de tribune daarachter geschoten. Er kwamen een paar van die dingen echt onze kant op. Toen wisten we dat we moesten maken dat we wegkwamen."

Echt bang was Van Marwijk niet. 'Ik heb begrepen dat het een actie was tegen de Maleisische bond, niet zozeer tegen ons. Het is moeilijk in te schatten hoe gevaarlijk het precies was. Overigens; bij onze bus, onderweg en bij het hotel was er geen enkele dreiging. We hebben ons niet onveilig gevoeld, alleen in het stadion heel even. Echt doodsbang zijn we niet geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen