Groep C: Spanje dankzij 'lucky goal' langs Macedonië

8 september 2015, 23:09   Bijgewerkt: 9 september 2015, 00:44

In groep C hadden Spanje en Slowakije zich dinsdag allebei kunnen plaatsen voor Euro 2016, maar zover is het niet gekomen. Spanje won weliswaar met 0-1 bij Macedonië, maar omdat de Slowaken tegen nummer drie Oekraïne op 0-0 bleven steken, is de strijd in deze poule nog niet beslist.

Spanje had aan acht minuten voldoende om het verschil met Macedonië te maken, al kwam daar wel enig geluk bij kijken. De Macedonische keeper Tomislav Pachovski liet zich verrassen door een schot van Juan Mata vanaf de rechterflank, dat vermoedelijk als voorzet was bedoeld maar in één keer in het doel vloog. Daniel Carvajal was vijf minuten voor de rust op vrijwel identieke wijze bijna verantwoordelijk voor de 0-2, maar ditmaal redde de lat Macedonië.

Spanje, dat zich geen moment bovengemiddeld inspande om er een dikke zege van te maken, heeft nu 21 punten. Slowakije en Oekraïne volgen met respectievelijk negentien en zestien punten op de tweede en derde positie. Die landen hielden elkaar in Zilina op 0-0. De top-twee van elke poule gaat rechtstreeks naar het EK, net als de beste nummer drie. De overige acht teams die derde worden, zijn veroordeeld tot de play-offs.

Spanje, Slowakije en Oekraïne zijn alle drie al wel zeker van een plek in de top-drie van poule C, aangezien nummer vier Wit-Rusland pas zeven punten heeft. De Wit-Russen pakten dinsdag in Borisov drie punten tegen Luxemburg, dankzij een 2-0 overwinning. Mikhail Gordeychuk was met twee treffers het Wit-Russische goudhaantje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen