Van Bommel: "Vuurpijlen vlogen het veld over"

9 september 2015, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als speler maakte Mark van Bommel veel mee, maar een chaos als dinsdag in Maleisië zag hij zelden. De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Maleisie en Saudi-Arabië moest in de slotfase, bij een stand van 1-2, worden gestaakt omdat een grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken en op het veld gegooid werden. Van Bommel, assistent van bondscoach Bert van Marwijk, doet in gesprek met Radio538 zijn verhaal.

"Ze kwamen met 1-0 voor en toen werd het publiek natuurlijk heel enthousiast, want ze hadden de vorige keer met 10-0 verloren van de Emiraten. Er was best veel publiek op de wedstrijd afgekomen en die vonden dit natuurlijk wel leuk, maar wij scoorden daarna binnen zes minuten twee keer. Toen sloeg de vlam een beetje in de pan", vertelt de oud-middenvelder van onder meer Fortuna, PSV, AC Milan en FC Barcelona.

"De fans werden een beetje nerveus en er kwamen een paar rookbommetjes en een paar vuurpijlen, maar die pijlen vlogen niet de lucht in, maar het veld over. Dat is natuurlijk vrij gevaarlijk", weet hij. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt. "Maleisië wilde zelf het veld niet meer op en wij natuurlijk ook niet."

Bekijk hier beelden van de chaos in Maleisië in de wedstrijd tegen Saudi-Arabië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen