Mendes Da Silva uit beeld geraakt: "Verschrikkelijk balen"

10 september 2015, 12:33

David Mendes Da Silva is op een zijspoor geraakt in Griekenland. De Nederlandse middenvelder heeft geen perspectief meer bij Panathinaikos, waar hij niet meer in de plannen van de trainer voorkomt. De Grieken probeerden onze landgenoot de hele zomer te slijten, maar dat is niet gelukt. Hij staat nog één seizoen onder contract en gesprekken over een ontbinding zijn op niets uitgelopen.

Zodoende staat Mendes Da Silva wel op de loonlijst bij Panathinaikos, maar zitten er geen speelminuten meer voor hem in. "Panathinaikos wist dat dit kon gebeuren", reageert de speler tegenover Voetbal International. "Ik behoor niet meer tot de A-selectie, maar heb nog wel een doorlopend contract. Het is verschrikkelijk balen, met vier andere jongens mag ik alleen de warming-up meedoen. Vervolgens gaan we met een looptrainer aan de slag", aldus de middenvelder, die eerder voor Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ en Red Bull Salzburg speelde.

Mendes Da Silva wist al wel een tijdje waar hij aan toe was. "Mijn basisplaats had ik verloren en met Michael Essien hebben ze een heel gerenommeerde speler voor mijn positie aangetrokken. Zoals deze zomer héél veel nieuwe jongens zijn gehaald. Prima, alleen had ik bij de clubleiding aangegeven niet naar een andere Griekse club te willen overstappen. Als ik vertrek, is het naar een andere competitie. Vervolgens kwamen ze steeds aanzetten met andere Griekse clubs... Maar weet, ik ben 33, ik kan en wil niet overal meer naartoe."

Met Panathinaikos-trainer Yannis Anastasiou heeft Mendes Da Silva een 'bekoelde relatie', waardoor een vertrek het beste was. "Maar de gedroomde club zat er vorige maand niet bij. Ik had voor 31 augustus mijn contract kunnen laten ontbinden. Dan had ik nu per direct ergens aan de slag gekund. Maar daar zijn we helaas niet uitgekomen; dat is gewoon niet zo eenvoudig als het lijkt. Al is de huidige situatie voor beide partijen niet goed. Hopelijk komt er in januari wel een oplossing. Want juist door deze ervaring heb ik nóg meer de overtuiging een paar jaar door te willen gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen