Gutiérrez wil Twente op sleeptouw nemen tegen Ajax

Jw
10 september 2015, 20:02   Bijgewerkt: 10 september 2015, 21:23

Felipe Gutíerrez hoopt zijn vorm bij het nationale team mee te brengen naar Enschede. De linksbenige middenvelder scoorde afgelopen weekend twee doelpunten voor Chili in de boeiende interland tegen Paraguay (3-2 winst). Aanstaande zaterdag neemt hij het met FC Twente op tegen Ajax, een wedstrijd waarin de Tukkers een ommekeer hopen te maken.

"Het is altijd een fijn gevoel als je belangrijk voor je land kunt zijn, een mooi moment. Het was lang geleden dat ik in een wedstrijd zo'n belangrijke rol heb gehad, ik was blij met de kans die ik van de bondscoach heb gekregen en dan is het goed om je op deze manier te kunnen laten zien", aldus Gutíerrez op de website van FC Twente.

Gutíerrez was lange tijd geblesseerd en miste het grootste deel van het afgelopen seizoen. De Chileen kan weer vooruitkijken. "Ik wil mooie dingen bereiken met FC Twente. Door mijn blessure was het afgelopen seizoen een moeilijke periode voor mij, of ik weer op mijn oude niveau ben weet ik nog niet. Dat zal aan het eind van het seizoen moeten blijken. Ik heb nu een goede wedstrijd gespeeld en ik moet nu laten zien dat ik dit vol kan houden."

Terwijl Gutíerrez lange tijd revalideerde, zag hij dat zijn werkgever veel belangrijke spelers moest verkopen vanwege de financiële malaise. Ook op het veld vallen de prestaties al lange tijd tegen. Het kostte trainer Alfred Schreuder zelfs zijn baan. 

Maar misschien komt koploper Ajax juist wel op een goed moment, stelt Gutíerrez. "We willen de negatieve resultaten van afgelopen weken doorbreken, wanneer je dat tegen Ajax kunt doen krijg je direct een andere dynamiek", vervolgde de middenvelder, die een voortrekkersrol voor zichzelf ziet weggelegd in Enschede. "Dit seizoen ben ik een van de ervaren spelers in de selectie en ik wil als speler graag de verantwoordelijkheid nemen, het team op sleeptouw nemen."

FC Twente neemt het zaterdag om 19.45 uur op tegen Ajax, dat alle vier competitiewedstrijden nog won. FC Twente heeft slechts één punt in de tas en dus wordt het broodnodig tijd voor een zege.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen