Real-voorzitter Perez: vertrek Ronaldo onbespreekbaar

Jw
10 september 2015, 20:53

Cristiano Ronaldo werd deze zomer in verband gebracht met een vertrek bij Real Madrid. De superster werd begeerd door Paris Saint Germain en Manchester United, maar die clubs kregen te horen dat de beste voetballer ter wereld alleen voor de afgesproken transferclausule mag vertrekken. En die bedraagt liefst één miljard euro. 

En dat is zelfs op de huidige transfermarkt een te hoog bedrag voor de rijkste clubs. Florentino Perez, de voorzitter van De Koninklijke, legt uit hoe het zit. "Hier in Spanje is het eigenlijk heel makkelijk, omdat er transfersommen staan vastgeled in contracten. Als je een speler wilt kopen, betaal je de clausule en kun je hem contracteren", citeert ESPN de Spaanse bobo. 

PSG bood volgens de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo liefst 150 miljoen euro op Ronaldo, maar dat werd zonder blikken of blozen geweigerd door Real Madrid. "Ronaldo heeft een transfersom in zijn contract staan van 1000 miljoen euro. Als ze dat niet betalen, krijgen ze hem ook niet, klaar. Als ik een speler wil, betaal ik altijd de ontsnappingsclausule."

Volgens Perez hoeven clubs dan ook niet voor minder aan te kloppen. "Dat gaat gewoon niet gebeuren. Ronaldo is ons uithangbord en de beste speler ter wereld. Het komt nog niet eens bij ons op om hem te verkopen", is de voorzitter duidelijk. 

Real Madrid trok deze zomer geen hele grote naam aan. Dat heeft volgens Perez een reden. "We willen de beste spelers van de wereld in ons team. Maar er waren geen betere spelers dan degenen die we al hebben."

De Spaanse grootmacht contracteerde wel het Kroatische supertalent Mateo Kovacic en de Brazilianen Casemiro en Danilo. De aankoop van doelman David de Gea ging op het allerlaatste moment mis vanwege communicatieproblemen tussen Manchester United en Real Madrid. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen